Electrische auto’s zetten hun opmars verder in 2016.

Electrische voertuigen hebben een nieuw hoogtepunt bereikt in 2016. Er rijden bijna 2 miljoen elektrische auto’s rond en het aantal blijft groeien in 2017. Dit blijkt uit de cijfers dat het IEA publiceerde. China blijft met 40% markt aandeel een van de koplopers in de verkoop van elektrische wagens. Met Meer dan 200 miljoen elektrische tweewielers en meer dan 300.000 elektrische bussen, is China met grote voorsprong de leider in de EV wereld. China, USA en Europa zijn de 3 grootste markten, met een totaal van 90% van alle elektrische voertuigen verkocht over de wereld.

Elektrische auto’s groeien op sommige markten snel. In Noorwegen hadden elektrische auto’s vorig jaar een marktaandeel van 29%, het hoogste wereldwijd, gevolgd door Nederland met 6,4% en Zweden met 3,4%. Steden nemen leidinggevende rol bij het aanmoedigen van EV-integratie, vaak door zorgen over luchtkwaliteit. Grote stedelijke centra bereiken vaak hogere EV-marktaandelen in vergelijking met nationale gemiddelden. Een derde van de wereldwijde EV-verkoop vond plaats in 14 steden in 2015.

 

In Parijs is het mogelijk om elke elektrische auto te herladen op de charge stations van het autodelingsprogramma, genaamd Autolib. Amsterdam heeft een unieke strategie om de installatie van laadpunten op openbare parkeerplaatsen aan te bieden aan mensen die een aanvraag doen, zodat de laadinfrastructuur wordt geïnstalleerd waar het eigenlijk nodig is.

 

Bron: IEA

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: