Eerste glimp van de 2019 Fisker EMotion

Fisker heeft vandaag enkele foto’s gerealsed van hun nieuwe Fisker Emotion die ze deze zomer zullen lanceren.

Het was Henry Fisker him self die de foto’s lekte op zijn twitter account.

 

In 2019 zou hij in productie gaan en klaar zijn voor de concurrentie aan te gaan met de top van de EV markt.

Een van de kenmerken is de Lidar in het midden van de frontview. Dit systeem bepaalt razendsnel de afstand tot andere auto’s of objecten aan de hand van laserpulsen. Dit zou het mogelijk maken dat de auto semi- of zelfstandig zal kunnen rijden. Verder zal de bestuurder 360° rond zich kunnen kijken door de camera’s die ingebouwd zijn in de zij spiegels.

Een ander opmerkelijk kenmerk is de batterij in een kleine 10 minuten kan worden opgeladen om 160km te kunnen verder rijden. Hiervoor is hij uitgerust met een nieuw soort batterij pak met een hogere dichtheid en cooling systeem. Zijn totale bereik zal ongeveer op een 640km liggen en een top snelheid van 260km/h hebben.

De auto zal beschikbaar zijn vanaf 130.000 dollar en dit met een ultra groot batterijpack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: