Zelfs de Paus gaat elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft de toekomst, mogen we wel stellen. Als we geluk hebben mogen we zelf nog af en toe het stuur ter hand nemen in de komende tien jaar en daarna zal dat ook langzaam voorbij zijn, maar wie er ook rijdt, de kans dat het vehikel op elektriciteit loopt zal groot zijn.

In Vaticaanstad willen ze daarop vooruit lopen. Technisch gezien is Vaticaanstad een land en zo kunnen ze vrij gemakkelijk het eerste land ter wereld zijn dat CO2-emissie vrij is.

No Italiano

Er werd speciaal een conferentie georganiseerd in het Vaticaan genaamd ‘Laudato Si’ die gericht was op duurzame communicatie en innovatie. Om dat allemaal kracht bij te zetten gaat Paus Franciscus ook elektrisch rijden en zoals dat gaat krijgt ‘ie dan van een automerk een auto.

Je zou verwachten dat de Paus een elektrische Fiat toegestopt zou krijgen, maar die vlieger gaat niet op. In Italië is de interesse in elektrische auto’s toch iets minder en Fiat-Chrysler topman Sergio Marchionne zei vorig jaar nog: “Elektrische auto’s? Die hebben niet de toekomst.”

Zo werd het een Opel. Een Ampera-E, om precies te zijn. En zo rijdt de paus in een Duitse, elektrische auto, in elk geval binnen Vaticaanstad. Die Ampera-E kan tot 520 kilometer rijden op een batterij, dus de geestelijk vader hoeft in elk geval nooit zelf bij te laden.

 

Bron: http://www.carrepublic.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: